Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie
Spalam rosiile, le uscam intr-un stergar de bucatarie curat si le taiem calotele. Saram usor interiorul rosiilor si le asezam cu capul in jos in asa fel incat sa iasa zeama din ele.
Intre timp fierbem crevetii in apa putin sarata, timp de 15 minute dupa ce clocoteste apa, apoi le curatam de cap si de coaja si le punem deoparte.
Punem intr-un blender uleiul, zeama de la jumatate de lamaie, lingurita de mustar, frunzele de busuioc si usturoiul si le amestecam timp de cateva minute, pana cand obtinem un sos compact. Curatam avocado-ul in felul urmator: pregatim un vas cu apa si zeama de lamaie unde vom aseza bucatile de avocado ca sa nu se oxideze. Curatam fructul de coaja, il taiem in doua, asezam in apa cu lamaie pana cand terminam de curatat toate fructele. Le uscam in stergar curat si le taiem in cubulete. Amestecam bucatile de avocado cu crevetii si sosul pregatit in prealabil. Captusim rosiile cu frunze de rucola si le umplem cu salata.
Este un aperitiv delicios pe care il vom servi cu un vin spumant sau cu un vin alb tanar.