Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Retete usoare sau spectaculoase de fripturi pentru Craciun si Anul Nou, perfecte pentru a fi preparate din timp, ca sa evitam sa petrecem ore in sir in bucatarie, in ajun de sarbatoare. Retetele de friptura sunt mai intotdeauna printre cele mai populare feluri secundare. Putem sa le putem pregatim in multe moduri diferite, de la clasica friptura cu cartofi, la cele mai spectaculoase, umplute cu fructe uscate, carne tocata, struguri, prune afumate, castane, samd. Si cum fiecare familie are gusturi diferite, pentru fripturile de Craciun putem alege carnea care ne place cel mai mult, pentru ca nu a spus nimeni ca este obligatoriu sa fie de un fel sau altul! Fie ca friptura noastra va fi din carne de vita, porc, vitel, pui, iepure sau curcan, important este sa ne placa.

gabriella pascaru bisi, arta gustului, Piept de porc in crusta de Sriracha, usturoi si piper, sriracha, parmafood, parmashop, friptura, friptura delicioasa, friptura picanta, sriracha hot chilli flying, propuneri de craciun, craciun, friptura deosebita, friptura simpla, carne de porc, friptura porc, pentru craciun, parmafood group distribution, friptura porc picanta, gusturi alese, creator de gust











Pentru a pregati o friptura delicioasa,  nu trebuie sa ne grabim,  dimpotriva! Daca dorim ca friptura sa fie frageda si suculenta, exista cateva mici secrete de urmat, precum condimentarea ei cu o seara inainte, sau marinarea in vin sec sau rom, sau lasarea ei la frigider peste noapte sau cel putin 2 ore inainte de a o gati sau o condimentare ca cea a fripturii de mai jos.

Iata o alta propunere cu care va vin in intampinare, usor de preparat, foarte gustoasa si care poate fi consumata si rece, daca o taiem in felii subtiri.


Ingrediente pentru 6 persoane:

1500 gr piept de porc proaspat

50 ml sos Sriracha Hot Chilli Flying.  Il puteti achizitiona aici

2 linguri piper alb, verde, negru macinat proaspat

1 lingura piper rosu zdrobit

2 catei de usturoi dat prin presa de usturoi

Sare mediteraneana

2 linguri de untura de porc

200 ml vin rosu


Preparare:


Putem servi aceasta friptura cu cartofi puré, cu un puré din conopida, cu cartofi taranesti, cartofi la cuptor si legume sotate sau fierte si condimentate cu putin ulei extravirgin de masline si sare.

gabriella pascaru bisi, arta gustului, Piept de porc in crusta de Sriracha, usturoi si piper, sriracha, parmafood, parmashop, friptura, friptura delicioasa, friptura picanta, sriracha hot chilli flying, propuneri de craciun, craciun, friptura deosebita, friptura simpla, carne de porc, friptura porc, pentru craciun, parmafood group distribution, friptura porc picanta, gusturi alese, creator de gust











Daca doriti si aveti ustensilele necesare, puteti dezosa carnea inainte de preparare.

Cu sosul Sriracha Hot Chilli Flying, putem prepara nenumarate bunatati, dar il putem utiliza si alaturi de cartofi la cuptor, cartofi prajiti, legume la cuptor si cate si mai cate! Trebuie doar sa fiti amant al gusturilor picante.

gabriella pascaru bisi, arta gustului, Piept de porc in crusta de Sriracha, usturoi si piper, sriracha, parmafood, parmashop, friptura, friptura delicioasa, friptura picanta, sriracha hot chilli flying, propuneri de craciun, craciun, friptura deosebita, friptura simpla, carne de porc, friptura porc, pentru craciun, parmafood group distribution, friptura porc picanta, gusturi alese, creator de gust












#img_25

sus

Piept de porc in crusta de Sriracha, usturoi si piper

Retete > Carne > Piept de porc in crusta de Sriracha, usturoi