Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

Acest desert este cu siguranta unul dintre cele mai delicioase deserturi din traditia gastronomica ungureasca. Intr-un sirop dens si cremos de vanilie, galusti pufoase de spuma. Sunt doua lucruri esentiale de care trebuie sa avem grija atunci cand pregatim laptele de pasare: la prepararea cremei din galbenusuri atentie, nu au voie sa se taie si mare atentie la fierberea galustelor de spuma! Multe gospodine nu pregatesc acest desert tocmai dina ceste motive: ori nu se fierb galustele de spuma, ori fierb dar colapseaza ( adica se restrang )

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, desert, Lapte de pasare













In schimb daca cunoastem secretul, nu se poate sa nu ne reuseasca decat perfecte. Daca veti urmari pasii de mai jos, rezultatul final va fi perfect.

Galustele de spuma din laptele de pasare, au doua secrete: baterea la perfectie a spumei din albusurile de ou si laptele cald.Laptele trebuie intotdeauna sa il punem intr-o cratita foarte grea, cu peretii grosi. Acesta nu are voie sa dea in clocot, incalzim laptele doar pana cand vedem ca va face putina spuma deasupra. Laptele il vom pune la o temperatura mica si mentinem acea temperatura a aragazului pe toata durata procedeului.Ar trebui sa fie o temperatura de cca.90 de grade.Albusurile de ou ar trebui se se solidifice deja la 65 de grade.

Daca laptele nu este destul de fierbinte, galustele de spuma se inmoaie si se destrama iar daca laptele este in clocot, galustele de spuma colapseaza. Dupa ce am obtinut o spuma foarte tare, cu ajutorul unei linguri vom taia galustele in laptele cald si le fierbem fara capac pentru circa cate 1 minut pe fiecare parte.Vom face atatea galuste incat sa incapa in cratita, tinem cont de faptul ca la fierbere acestea se umfla. Galustele preparate in acest fel sunt usoare si dureaza.

Ingredientele cele mai importante pentru a prepara laptele de pasare sunt: rabdare si stare de liniste!

Sper ca nu v-am speriat cu ceea ce v-am scris mai sus, tineti cont ca pentru a prepara acest desert, nu trebuie sa fiti vreun inger de bucatarie, trebuie doar sa respectati pasii si metodele.


Ingrediente:

1,5 l lapte

150 gr zahar

1 lingura de zahar pudra

4 oua de tara

1 betisor de vanilie


Preparare:


Acest desert se serveste foarte rece si este mai mult decat delicios si racoros pentru zilele calde de vara.

Lapte de pasare

Retete > Desert > Lapte de pasare

#img_25sideboard red

sus