Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Ginul, distilatul olandez de excelenta

Calatorii prin gusturile lumii > Ginul, distilatul olandez de…

Probabil ca veti spune ca am gresit cu titlul acestui articol insa ginul chiar este distilatul olandez de excelenta insa produs cvasi in totalitate in Marea Britanie.

Cuvantul gin, este prescurtarea cuvantului olandez “genever” care la randu-i deriva din latina “juniperus” si care in limba romana inseamna ienupar.

Chiar daca astazi cel mai bun gin este produs in Marea Britanie, originea acestui distilat trebuie cautat in Olanda. Se pare ca a fost un farmacist olandez pe nume Franciscus de la Böe in 1600 care a incercat pentru prima oara sa distileze ginul in scopuri terapeutice cu intentia de a trata soldatii olandezi care se imbolnaveau de febra in Indiile Orientale.

Reteta a fost creata utilizand orz, secara, grau, porumb si ovaz aromatizate apoi cu boabe de ienupar fermentate pentru ai conferi un gust mai placut.Gustul acestei licori era atat de placut, incat trupele britanice au consumat o cantitate foarte mare in timpul campaniei di Tarile de Jos.Datorita acestui lucru, productia s-a extins repede in Anglia unde a devenit o bautura atat de importanta incat s-a ajuns la folosirea acesteia ca plata partiala a salariilor muncitorilor. In combinatia materiilor prime sunt prezente multe alte ingrediente precum : cardamon, seminte de coriandru, chimen dulce, licorice, nucsoara, coaja de portocala, radacina de angelica, coaja de lamaie, migdale, iris, anason si scoarta de Quassia.Aceste ingrediente difera de la reteta la reteta, de la producator la producator, fiecare pastrandu-si secreta reteta.


Astazi in comert gasim nenumarate brand-uri de gin, printre care as enumera cateva :


Personal, rareori cand consum gin in combinatie cu apa tonica, aleg Bombay Sapphire, care dupa gustul meu, este cel mai bun. Insa aceasta ramane o parere personala.

Parfumul caracteristic si aroma acestui distilat permite crearea a noi cocktail-uri in permanenta si toate cu parfumuri si gusturi atractive.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Calatorii prin gusturile lumii, Ginul, distilatul olandez de excelenta










Boabe de ienupar

#img_25

sus